نانوذرات طلا

 طرحهای پژوهشی OFIS - دانشگاه علوم پزشکی اصفهان - دکتر حسن کربکندی   

 

     

 

    
تهیهنانو ذرات طلا با استفاده از تغییر و تبدیلات زیستی به وسیله لاکتوباسیلوسکازئی  لاخیراً نیاز وتوجه درحال رشدی برای گسترش روشهایی برای تهیه نانوذرات ( nanoparticles)  که با محیط زیست سازگار باشند و در آنها از مواد شیمیایی سمی و روشهای آلاینده استفاده نشده باشد ، وجود دارد . بهمین خاطر دانشمندان به سراغ موجودات زنده رفته اند . میکروارگانیسم ها بخصوص توانایی زیادی در این زمینه از خود نشان داده- اند.  با مطالعه پژوهش های انجام گرفته و اطلاع از بهترین روش های موجود و خلأهای موجودمی توان مطالعه ای را سامان داد که ضمن برخورداری از نوآوری ( novelty) برای استفاده در صنایع کشور نیز جزئیات لازم را آشکار نماید و آنها را برای مطالعات افزایش مقیاس (scale up  ) آماده کند . لذا بر آن شدیم که مطالعه ای برای بررسی تولید نانوذرات طلا در گونه لاکتوباسیلوس کازئی انجام دهیم.  C,°پس از 9 ساعت رشد (37   pH= 7, rpm = 150) سلولها Harvest  می گردند 5000 rpm, 15 min  و با بافر فسفات (pH=7, 100 mM ) شستشو داده می شوند. توده مرطوب حاصل بلافاصله به 10 میلی لیتر محلول HAuCl4 (1 mM) در بافر فسفات pH=7)  ,  (100 mM  اضافه می شود و پس از 24 ساعت biomass حاصل به وسیله سانتریفوژ   30 min) و5000 rpm )  جدا می گردد . بصورت قطره ای (drop coating) روی یک صفحه شیشه ای پخش می شود و درون آون ( 200 c) بمدت 5 ساعت حرارت داده می شود . فیلم ایجاد شده به وسیله اتانول 3 بار شستشو داده می شود و پس از خشک شدن نانوذرات ایجاد شده بوسیله SEM و TEM آنالیز می شوند.
    

 

    
تولیداینترفرونهای نوترکیب انسانی با استفاده از میزبان P. pastoris : افزایش کیفیتمحصول و راندمان تولید   اینترفرونهای نوترکیب انسانی قبلا با استفاده از میزبان E. coli تولید شده اند و یک patent قدیمی (1989) برای تولید ان وجود دارد. یک شرکت ایرانی نیز بر اساس همین patent و میزبان، محصولی به بازار عرضه کرده است. اما اینترفرون تولید شده در مقادیر زیاد با استفاده از این میزبان، اغلب بصورت inclusion bodies با تاخوردگی نامطلوب رسوب می نماید که لازم است آنرا حل نمود و تاخوردگی مناسب (refolding) را در آن ایجاد کرد. این کار بر روی وضعیت کلی پروتئین تاثیر منفی دارد. برای غلبه بر این عیب، اخیرا 3 مطالعه برای تولید این پروتئین با استفاده از Pichia pastoris انجام گرفته است. P. pastoris  میکروارگانیسم بسیار مناسبی برای تولید پروتئینها است زیرا می توان مقدار بسیار زیادی از آن را تولید نمود، پروتئینهای خود را نسبت به پروتئین غیر خودی بسیار کمتر تولید می نماید (که فراوری پایین دستی را کاهش می دهد)، تغییرات پس از ترجمه آن به سلولهای پستانداران نزدیک است  و دارای یک پروموتور قوی و قابل تحریک می باشد.  پژوهشگران این طرح بر این باور هستند که با استفاده از بهترین نتایج تحقیقات قبلی، استفاده از میزبان جدید و استفاده از تجربیات مفید دکتر فرید درکوش بعنوان رئیس قسمت تحقیق و توسعه یک شرکت مهم اروپایی می توانند کیفیت و کمیت تولید اینترفرونهای نوترکیب انسانی را افزایش دهند، برای این موضوع یک patent  اروپایی تهیه نمایند و این محصول را با کیفیت بالاتر و قیمت پایینتری در کشور تولید کنند.
    

 

    
تولیدماست پروبیوتیک از Lactobacillus rhamnosus GG و Lactobacillus casei shirota،بهینه سازی فرمولاسیون ، ماندگاری و خواص ارگانولپتیک آن   فرآورده های پروبیوتیکی بنا بر تعریف مولر " مکملهای غذایی میکروبی زنده ای هستند که با تنظیم فلور میکروبی روده و جایگزین  شدن در آنجا باعث ایجاد اثرات مفید سودمند و سلامت بخشی برای مصرف کننده می باشند." لذا این فرآورده های غذایی جزء غذاهای فراویژه طبقه بندی می شوند. زیرا علاوه بر ارزش تغذیه ای ، اثرات درمانی و سلامت بخشی چون مهار عفونت های دستگاه گوارش از جمله (Helicobacter, Sallmonella, shigella)، کاهش سطح کلسترل خون، تقویت سیستم ایمنی، افزایش سطح تحمل لاکتوز و فعالیت ضد سرطانی برخوردار می باشد. مهمترین مکانیسم هایی که این میکروارگانیسم های بوسیله آن می توانند موجب ارتقاء سلامت مصرف کننده شوند شامل تولید اسیدهای آلی، پراکسیدها، باکتریوسین ها و رقابت با پاتوژن های روده ای برای تصاحب جایگاه های اتصال روی موکوس و رقابت برای جذب سوبسترا های رشد می باشد.این فرآورده ها به دلیل خاصیت درمانی و سلامت بخشی از جایگاه ویژه ای در دنیا برخوردار می باشند و تولید آن در دنیا به صور مختلف به شدت مورد استقبال واقع شده است. استفاده از کشت های پروبیوتیکی در صنایع لبنی وسیله ای جهت توسعه محصولاتی جدید گشته است به طوریکه تخمین زده می شود که 80 نوع محصول جدید لبنی حاوی این میکروارگانیسم در دنیا وجود داشته باشد. فروش و محبوبیت این محصولات در دنیا رو به افزایش است، به طوریکه در سال 1997 ماست پروبیوتیک بین 5-20 درصد کل ماست تولیدی اروپا را تشکیل می داده است ولی در حال حاضر 25 درصد از کل ماست تولیدی فرانسه، آلمان و سوئد  را به خود اختصاص داده است. امروزه در آمریکا 60 درصد ماستهای نگهداری شده در یخچال آن کشور، حاوی کشت های پروبیوتیکی می باشد. با این وجود تولید این محصول در ایران رویکرد مناسبی نداشته است و تقریبا هنوز هیچ یک از کارخانجات لبنی ایران فرآورده هایی از این نوع را تولید نمی نمایند. استفاده از شیر و فرآورده های آن جهت تولید محصولات پروبیوتیکی از مطلوبیت ویژه ای برخوردار گشته است زیرا در کنار ارزش تغذیه ای فوق العاده آن ، خود ماتریکس مناسبی جهت رشد این میکروارگانیسم ایجاد می کند در این میان ظرفیت بافری بالای محولات لبنی کمک شایانی به نگهداری سلولهای پروبیوتیکی در مقابل شرایط اسیدی معده از خود نشان می دهد.ماست به عنوان فرآورده ای لبنی که در اکثر دنیا از آن استفاده می نمایند می تواند باعث وارد نمودن تعداد زیادی از میکروارگانیسم های پروبیوتیکی به بدن مصرف کننده شود. Lactobacillus rhamnosus ssp GG  Òو lactobacillus casei ssp shirota از نظر مطالعات بالینی انجام شده و اثربخشی ، محبوبترین و متداولترین پروبیوتیکها هستند و فراورده های تجاری آنهاLGG Summatim   و  ÒYakult      به صورت شیرهای تخمیر شده مصرف می شوند که با ذائقه مردم ما سازگار نیست. این سویه ها در دنیا بصورت ماست پروبیوتیک عرضه نشده اند و برای تولید این ماستها از گونه های با اثرات ارگانولپتیک بهتر استفاده شده است که اثرات بالینی آنها کمتر بررسی شده است. لذا این تحقیق با هدف تولید ماست پروبیوتیک با استفاده از سویه های Lactobacillus rhamnosus ssp GG و lactobacillus casei ssp shirota به صورت الحاقی (Adjunct) به استارترهای ماست طراحی گشته است. در این مطالعه همچنین سعی گردیده است که بهینه سازی جامع و شاملی در تولید ماست پروبیوتیک که تاکنون صورت نگرفته است، انجام شود.
/ 0 نظر / 72 بازدید